een kort berichtje uit Arizona... - Vroomshoop

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Obamacare

Gepubliceerd door in 2017 ·
Wat nu gebeurt is werkelijk het toppunt.
De republikeinen hebben de meerderheid en ze kunnen alleen maar praten over hoe de wetten van Obama ongedaan te maken.
Hun eerste taak is: Make America better, maar wat ze doen is: Breek Amerika af! Zonder een plan dat Obamacare vervangt!
Of toch Clinton

Gepubliceerd door in 2017 ·
Hier is de uitslag van de verkiezingen:
trump    46.1%       62,979,879
clinton   48.2%       65,844,954

Clinton heeft 2,865,075 stemmen meer dan Trump, maar Trump wint!

Help!!!
Trump

Gepubliceerd door in 2017 ·
Je kunt het geloven of niet, maar heel veel Amerikanen zien een betere toekomst met Trump.
Ik denk dat de schuld is van het Amerikaanse systeem. Mensen in het Huis van afgevaardigden moeten uit diverse staten komen en afhankelijk van het aantal inwoners... Je wordt voor een staat gekozen. Dus je moet je kiezers in je staat tevreden stellen..... Dat betekent dat je niet naar het grote geheel kunt kijken.

In de Senaat heeft iedere staat 2 leden. De grootte van de staat doet er niet toe.

Als er voor de president wordt gekozen dan komt het electoral college in actie. Zonder er te diep op in te gaan, een stem van iemand in Wyoming telt 4 keer in vergelijking met een stem uit California. Daarbij komt nog dat de diverse partijen, als ze een meerderheid hebben, die kiesdistricten aanpassen, zodat hun partij de meeste kansen heeft!

Conclusie: Het principe 1 mens 1 stem geldt niet in de USA. Ik geloof trouwens dat dit principe de basis van de democratie is.Twee pond...

Gepubliceerd door in 2017 ·
Hoeveel pond heb jij verbakken? Hoeveel eiren heb je gegeten? Hoeveel punten heb je gescoord? Hoe ver.... enz.
Het is kan me niets schelen! Het gaat niet om de hoeveelheid... Agge maar leut het!!Kerst

Gepubliceerd door in 2016 ·
Tags: kerst
Kerst is eigenlijk aleen een herinnering. In de USA is het een veredelde Sinterklaas. Pakjes onder kerstboom en eten. De oorsprong van het kerstfeest is ver te zoeken. Net als Thanksgiving, ook eten en familie bij elkaar. Ik vind het prima (net alsof men op mijn goedkeuring zit te wachten.)
Wat is er dan te zien? Veel kerstversiering, overal kerstmuziek, veel Merry Christmas geroep. Maar het mooiste is echt Amerikaans: een drive thru kerststal. Je kunt in je auto blijven zitten en toch de kerststal zien.

Now you can experience Christmas in a very meaningful way right from the comfort of your own car!  Come see ‘live’ performers and animals as they portray the events of the very first Christmas. Sponsored by New Hope Calvary Church (formerly Havasu Bible Fellowship), the 15th Annual Drive-Through Nativity is an event you won’t want to miss! Starting at dusk each evening, nine scenes come to life with luminaries lighting the 'Road to Bethlehem’. Special lighting and touching Christmas music enhance the experience.
Spoorloos

Gepubliceerd door in 2016 ·
Mensen vliegen over de wereld om hun familie, vader, moeder te vinden. Ontroerend om te zien. Kinderen zijn geadopteerd met de beste bedoelingen. Weg uit die vreselijke situatie, veilig naar Nederland.
Vaak zie je dat kinderen uit andere landen problemen in Nederland krijgen, ze voelen zich ontheemd. Gisteren zei een man: "Ik had beter in mijn land kunnen blijven met alle problemen.
Achteraf weten we alles beter.....
Spoorloos intrigeert me. Ik word er dan ook vaak emotioneel van. Ik ben ook vaak jaloers.... Hoe ik ook zoek, ik vind mijn vader niet. Hij overleed toen ik 3 was....
Televisie

Gepubliceerd door in 2016 ·
In 2002 verhuisde ik naar de Verenigde Staten. Het was mijn eigen keuze en het is me goed bevallen. Natuurlijk mis je het een en ander uit Nederland. Familie is niet zo'n probleem, want ik ga regelmatig naar Nederland. Mis ik de hagelslag, de pepernoten of negerzoenen? Nee hoor, er zijn hier genoeg lekkere dingen.
Ik miste de nederlandse televisie. Er zijn hier zoveel zenders, maar er zijn er niet veel die interessant zijn. Vooral tijdens de verkiezingen is het zelfs vreselijk. Er zijn drie grote nieuwszenders die dag en nacht uitzenden. Het nieuws wordt uitgekauwd....
Ik miste de Nederlandse zenders: het nieuws, boer zoekt vrouw, spoorloos enz....
Maar dat is voorbij! Dank zij de snelle internet verbindingen kan ik direct Nederlandse televisie zien. Vandaag schaatsen in Thialf en Voetbal eredivisie gegeken.

Vriendelijk

Gepubliceerd door in 2016 ·
Tags: 2016

Waarom weet ik niet, maar ik wil iets vast leggen. Dat wil ik al jaren, maar als ik er aan begin weet ik niet wat ik moet opschrijven. Over mijn leven, niet zo interessant. Ik moet eigenlijk maar gewoon beginnen.
Vandaag was een gewone dag. Gewoon naar mijn werk in het Visitor Center, gewoon wat soep gegeten, gewoon enkele mensen ontmoet, gewone Amerikanen. Gewone Amerikanen zijn eigenlijk heel gewoon en aardig en vriendelijk. Soms hindert me dat, altijd vriendelijk. Have a wonderful day! Thank you soooo much! I appriciate it! Ze menen het ook nog. Altijd klaar om je te helpen. Je hoeft hier niet hulpeloos te zijn, altijd mensen om je te helpen. Soms haat ik dat!
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu